Közel 6 milliárd forint került három Fidesz-közeli céghez Farkas Éva segítségével

Összegyűjtöttük, hogy mely cégek nyertek a nagyobb közbeszerzési pályázatokon az elmúlt öt évben. A Farkas Éva vezette hivatalban nem sokan tudtak labdába rúgni. A pályázatok javát három cég nyerte el: az Építészmester Zrt. volt a legsikeresebb, de a Bodrogi Bau és a Délút sem panaszkodhat.

A vásárhelyi székhelyű Építészmester építette például a könyvtárat és az Erdei Ferenc téri sportpálya új lelátóját az öltözőkkel. Hozzájuk kötődik a Hagymaház felújítása is. A felsorolt három kivitelezés több mint 3 milliárd forint értékben valósult meg.

A szintén vásárhelyi székhelyű Bodrogi Bau Kft. több uniós forrásból megvalósuló építkezést nyert el Makón. Ők újították fel a Csipkesort, valamint a piacot, mindkét helyen számos probléma merült fel a kivitelezés során. Részt vettek a sportcsarnok felújításában, jelenleg a korábbi Páger mozin dolgoznak.  Az elnyert pályázatok összértéke meghaladja az 1,1 milliárd forintot.

Az algyői székhelyű Délút sem panaszkodhat: a Maroslelére vezető kerékpárúttól a honvédi utcák aszfaltozásán át a jángori temetőbe vezető útig több kivitelezést is elnyertek. Ezek összértéke is megközelítheti az 1 milliárd forintot. Más, nem makói székhelyű cégek is nyertek el pályázatokat, mintegy 900 millió forint értékben. Kíváncsian várjuk, hogy a fürdő bővítésére kiírt közel 3,7 milliárdos közbeszerzést ki fogja elnyerni.

A Farkas Éva vezette önkormányzat tehát sikeresen adott munkát a Fidesz-közeli cégeknek. Pedig a 2014-es programjukban még ez szerepelt:

„A jogszabályok adta kereteken belül elsőbbséget biztosítunk a makói vállalkozásoknak, szolgáltatóknak az önkormányzat által kiírt pályázatok elnyerésében, mert ezzel is a makói családok megélhetését biztosítjuk.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink