A Fidesz-Szeretem Vásárhely jelöltje szerint áruló, aki leleplez egy választási csalást

A Tiszta Vásárhelyért Egyesület pénzjutalmat ajánlott fel, akik leleplezik azokat, akik csalással próbálnak valamelyik jelöltnek szavazatot szerezni. ,,A díjkitűzéssel még árulónak is bélyegzi a vásárhelyi választópolgárokat, azon kívül, hogy csalónak feltételezi a város lakosságát” – írta közösségi oldalán Dr. Korsós Ágnes, nyugalmazott címzetes főjegyző, a Fidesz-Szeretem Vásárhelyt képviselőjelöltje. Érdekes felfogás.

Esetenként 250 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a Tiszta Vásárhelyért azoknak, akik „jogerős ítélettel végződő” választási csalási ügyet jelentenek be nekik. A közlemény a felhívás után hasznos tanácsokkal is ellátja azokat, akiket esetleg szavazatuk megvásárlására kényszerítenének a választás napján. Például azt javasolják,

több x-szel szavazzanak érvénytelenül (miután lefotózták a kérdéses, szavazatát megvásárolni igyekvő jelöltre adott x-et), majd kérjenek új szavazólapot,

avagy pályázzanak a jutalomra először úgy, hogy a szavazatért ígért pénz összegét és kifizetés jövőbeni helyét közlik az egyesülettel.

,,Soha nem tapasztaltuk, hogy a vásárhelyi választók bármilyen alantas eszközöket vettek volna igénybe bárkinek a nyerése érdekében! A vásárhelyi nép BECSÜLETES! Függetlenül attól, hogy kire kíván szavazni! […] A díjkitűzéssel még árulónak is bélyegzi a vásárhelyi választópolgárokat, azon kívül, hogy csalónak feltételezi a város lakosságát, ugyanakkor tippeket ad az arra hajlamos személyeknek, hogyan verjék át az egyesületet!”

fogalmazott Korsós Ágnes.

Hogy azzal mi a baj, ha valaki megpróbál fellépni a választási csalás ellen, vagy bejelent egy törvénysértést, az nem derült ki az írásból.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink