A Fidesz-Szeretem Vásárhely jelöltje szerint áruló, aki leleplez egy választási csalást

A Tiszta Vásárhelyért Egyesület pénzjutalmat ajánlott fel, akik leleplezik azokat, akik csalással próbálnak valamelyik jelöltnek szavazatot szerezni. ,,A díjkitűzéssel még árulónak is bélyegzi a vásárhelyi választópolgárokat, azon kívül, hogy csalónak feltételezi a város lakosságát” – írta közösségi oldalán Dr. Korsós Ágnes, nyugalmazott címzetes főjegyző, a Fidesz-Szeretem Vásárhelyt képviselőjelöltje. Érdekes felfogás.

Esetenként 250 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a Tiszta Vásárhelyért azoknak, akik „jogerős ítélettel végződő” választási csalási ügyet jelentenek be nekik. A közlemény a felhívás után hasznos tanácsokkal is ellátja azokat, akiket esetleg szavazatuk megvásárlására kényszerítenének a választás napján. Például azt javasolják,

több x-szel szavazzanak érvénytelenül (miután lefotózták a kérdéses, szavazatát megvásárolni igyekvő jelöltre adott x-et), majd kérjenek új szavazólapot,

avagy pályázzanak a jutalomra először úgy, hogy a szavazatért ígért pénz összegét és kifizetés jövőbeni helyét közlik az egyesülettel.

,,Soha nem tapasztaltuk, hogy a vásárhelyi választók bármilyen alantas eszközöket vettek volna igénybe bárkinek a nyerése érdekében! A vásárhelyi nép BECSÜLETES! Függetlenül attól, hogy kire kíván szavazni! […] A díjkitűzéssel még árulónak is bélyegzi a vásárhelyi választópolgárokat, azon kívül, hogy csalónak feltételezi a város lakosságát, ugyanakkor tippeket ad az arra hajlamos személyeknek, hogyan verjék át az egyesületet!”

fogalmazott Korsós Ágnes.

Hogy azzal mi a baj, ha valaki megpróbál fellépni a választási csalás ellen, vagy bejelent egy törvénysértést, az nem derült ki az írásból.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink