A nap témája: Lejt a pálya, de meg kell győzni a választókat, hogy mondjanak nemet erre az őrületre

A választásoknak úgy kellene lezajlaniuk, mintha a demokráciánkat ünnepelnénk. A programok ütköztetésével, sok-sok vitával kellene küzdeni a szavazatokért, de a választási törvény rendelkezéseinek, így a kampányhoz kötődő jogegyenlőség követelményének betartásával.

A fideszes polgármesterek által irányított önkormányzatoknál bevett gyakorlat, hogy a közpénzből finanszírozott önkormányzati kiadványokban, sőt az önkormányzati újságokban is, csak a fideszes településvezetők tevékenységéről számolnak be, az ő fejlesztési sikereik dicsőségét zengik. A választáson induló, nem fideszes jelöltekről szót sem ejtenek, egyszerűen elhallgatják a létezésüket. Sőt, van olyan önkormányzati lap, ahol még fizetett hirdetés formájában sem lehet tájékoztatni a választókat a nyilvántartásba vett jelöltekről. Azért nem, mert úgy döntöttek, hogy nem jelentetnek meg politikai hirdetéseket lapban. Híreikben, tudósításaikban viszont nem írnak a nem fideszes indulókról egy sort sem, miközben nyomják a propagandát a helyi hatalom regnáló birtokosainak kedvében járva. Az pedig, hogy igyekeznek az országgyűlési választásokon bevált kamupártok után kamujelöltekkel megzavarni a választókat, már szót sem érdemel. Így néz ki az esélyegyenlőség 2019-ben.

A nyugdíjasok a kilencezer forintos rezsiutalvány után néhány tehetős önkormányzattól a „tisztelet és a megbecsülés” jegyében akár még további 6-8-10 ezer forintos ajándékutalványt is kapnak. Az elmúlt teleken, amikor sokan kihűltek saját fűtetlen lakásaikban, nem jutott eszükbe sem a rezsiutalvány, sem a tisztelet és megbecsülés jegyében történő pénzosztás téli tüzelőre. De osztanak krumplit is. Meg muskátlit. Mert ki a virágot szereti, rossz ember nem lehet… A közmédiába pár percre be-behívnak egy-egy ellenzéki jelöltet, ahol nyögvenyelősen készített rövidke interjúban meg lehet szólalni a törvényesség látszatának megőrzése végett. Tényleg kár ehhez asszisztálni.

Ennek ellenére küzdeni kell, valahogy meg kell győzni a választókat, hogy mondjanak nemet erre az őrületre, mert nem lesz ennek jó vége. Az ellenzéknek sokkal többet kellene dolgoznia, még ilyen körülmények között is, mert ha nem fognak pozíciókat ezen az önkormányzati választáson, akkor 2022-ben sem lesz esélyük a NER lebontására.

(Torkos Matild/magyarhang.org nyomán)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »