Sok a panasz, hogy a város nem törődik a környezettel

Sok a balesetveszélyes, száraz fa és faág, de ha ültetnek helyettük, az is hagy kívánni valót maga után – derült Gáspár Sándor keddi fórumán.

A lokálpatrióta összefogás képviselőjelöltje szerint fásításra lenne szükség a körzetben elég sok helyen. Sok az öreg fa, azokat ki kellene vágni és újakat ültetni helyettük. Elmondása szerint minden évben jelezte, hogy a babafákat vizsgálják meg, mégis sok ki van száradva.

Egy lakó arra hívta fel a figyelmet, hogy a maroslelei kerékpárút két oldalán a nyáron vágták a gazt, de a maradványokat ott hagyták, ez esőben pedig csúszik. Szintén lakossági észrevétel volt, hogy a bokrok rá vannak hajolva az útra. Egyikük szerint össze kellene fogni és kimenni takarítani, mert másképp nem lesz rendben.

Gáspár Sándor arra hívta fel a figyelmet, hogy a Juhász Gyula térre vezető ,,kisközben” levágták a füvet nyáron, így sok szemét előbukkant. Ez a csapadékvíz árkokban is jellemző, szemléletváltásra lenne szükség ilyen téren.

Szóba került, hogy a Juhász Gyula téri fák száraz ágakat le kellene szedni. Ne is gondoljunk bele, mi lesz, ha egy ráesik egy gyermekre. Gáspár Sándor szerint minden évben nézni kellene, ezt jelezte a főkertésznek. Szerinte ha megelőznénk a bajt, akkor később nem egymásra kellene mutogatni.

Kiderült, hogy egy lakó faültetést kért a háza elé, hogy autóval ne álljanak oda mások. Az egyiket olyan jól sikerült elültetni, hogy pont a nagy méretű szárnyas kaputól 30 centiméterre rakták. Azóta is ott van.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink