,,Rákosiék után most az Orbán-kormány sajátítja ki a haveroknak a Balaton-partot?”

Rákosiék méltó utódja a jelenlegi kormány, a különbség csupán annyi, hogy a kommunista pártvezér utasítására kisajátítással vették el a balatonaligai Balaton-partot, most jogszabályok segítségével játszanák át a haveroknak, rokonoknak, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István köreinek – írta közösségi oldalán Potocskáné Kőrösi Anita.

A Jobbik országgyűlési képviselője felidézte: a hajdani balatonaligai pártüdülő 47 hektáros területét még Rákosi Mátyásék sajátították ki, elvéve a falu Balaton-partjának legnagyobb részét. A rendszerváltás után Club Aliga néven ismert üdülőkomplexum nemrég Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségébe került.

Mint írja: folyamatos fenyegetésekkel találják szemben magukat a helyiek és az üdülőtulajdonosok, például lezárják előlük a strandot, a parti sétányt. Ez látszik azokból az új partvonaltervekből is, amit 43 balatoni település mellett nemrég Balatonvilágos Önkormányzata is megkapott.

A modern kori kisajátítás révén 200 méter szabad parti sétány szűnne meg, továbbá a mólóra vezető – a gyalogos forgalom elől egyébként el nem zárható – út sem látszik a terveken, sőt már a mólót is belterületbe sorolták, feltehetően azért, mert így később könnyebb lesz magántulajdonná tenni. A jelenleg hatályos rendeletek által önkormányzati elővásárlási joggal terhelt, ma még állami tulajdonban lévő közterületeknek már nyoma sincs a tervekben.

– fogalmazott a képviselő.

Ezáltal az új balatonvilágosi partszabályozás nem szól másról, mint hogy az új tulajdonosok érdekeinek megfelelve kiszorítsák a helyi lakosokat és a strandolókat, akik a rendszerváltás óta éveken át használhatták a Club Aliga Balaton-partját, lévén, hogy az 1948-as kisajátítás elvette a település Balaton-partjának 99 százalékát.

Amit tehát Rákosiék elkezdtek, azt hetven év múltán az Orbán-kormány bevégzi

– jelentette ki Potocskáné.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »