Kipróbálták, működik a választási informatikai rendszer

Sikeresen zárult a június 9-i helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választás informatikai főpróbája – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: a háromnapos főpróbán az NVI mellett a fővárosi, a 19 területi és az 1264 helyi választási iroda vett részt. Hozzátették: a főpróbán a választási irodák több ezer munkatársa a június 7-i névjegyzékzáráshoz és a szavazás napjához kapcsolódó informatikai feladatokat gyakorolta. Előre generált próbaadatokkal gyakorolták a napközbeni részvételi adatok, a szavazóköri és eredményjegyzőkönyvek adatainak rögzítését, a rendkívüli események jelentésével kapcsolatos teendőket és tesztelték a választások belső kommunikációs rendszerét is – írták.

Megjegyezték: az idei választás újdonsága, hogy a szavazást követően a választási irodáknak be kell szkennelniük a szavazóköri és eredményjegyzőkönyveket, a főpróbán ezt is gyakorolták.

A választásnapi feladatok begyakorlása mellett a próba során a Nemzeti Választási Iroda meggyőződött arról is, hogy a választási informatikai rendszer megfelelően és biztonságosan működik – tették hozzá.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »