Lezárták a nyomozást: kifosztott egy alvó utast a vonaton

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték az ügy vizsgálatát azzal a férfival szemben, aki egy vonaton alvó utastól vett el százezer forintot. Kifosztás miatt indult ellene eljárás.

A 23 éves elkövető 2019. július 28-án 15 óra körül szállt fel a Szegedre tartó vonatra. Az egyik vagonon sétált keresztül, amikor felfigyelt az alvó sértettre. Beült mellé a fülkébe, majd átkutatta a vállán lévő táskát, amiből kivett százezer forint készpénzt. A férfi eközben felébredt, de a gyanúsított elterelte a figyelmét és kiszaladt a kabinból. A sértett utánaeredt, de csak a szerelvény végén érte utol, ahol a pénz egy részét visszakapta. Ezt követően értesítette a rendőrséget, majd utastársával a végállomásig visszatartották az elkövetőt.

A kiérkező rendőrök a férfit igazoltatták, majd előállították. Ellene kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók a feltételezett elkövetőt őrizetbe vették, akinek letartóztatását az illetékes bíróság elrendelte.

A Szegedi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban átadta az ügyészségnek.

(police.hu, fotó: illusztráció)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink