Modern turista útvonal létesülhet a Maros parton – Ön is segíthet, hogy megvalósuljon

A Tesco kiírt egy pályázatot civil szervezetek támogatására. Ebben olyan célokat támogat, – körzetenként 100, 200, illetve 400 ezer forinttal-, ami az adott lakó közösség érdekeit szolgálja. Mi, a Makói Természetbarát Sportegyesület azt találtuk ki, hogy létrehozunk egy turista útvonalat a Maros parton Makó, és Apátfalva között az ártéri galéria erdőben, ahol jelenleg egy vadcsapás van, meglévő, részben tönkrement tanösvénnyel – tájékoztatta oldalunkat Hajdu Gábor.

Az egyesület vezetőségi tagjától megtudtuk: hogy a projekt tényleg ütős legyen, kitalálták azt is, hogy ugyanitt digitális tanösvényt is létesítenek, azaz olyan mobiltelefonos applikációt készítenek, amellyel előre megadott GPS koordináták alapján információkat lehet letölteni a telefonra. Például: ,,most egy poszáta fészek alatt állsz, ennek a kismadárnak ilyen a hangja” és itt lenne egy kis kép és hangfájl. Ilyen az országban még nem nagyon van sehol, csak hasonló városnéző túrás mobil applikáció. Ezzel a mobil – függő fiatalokat is ki lehetne talán csalni a természetbe.

Támogatásáról biztosította őket a Körös- Maros Nemzeti Park Igazgatósága is, akiknek a területén található ez az ösvény, úgyhogy benyújtották a pályázatot. A Tesco előzsűrije támogathatónak találta a projektet, mert megkapták a hírt, hogy bejutottak a második fordulóba, ahol két hódmezővásárhelyi projekttel versenyeznek.

Az országunkat 61 körzetre osztották, mi az 59. körzetben vagyunk, ami Makó, és Hódmezővásárhely Tesco vásárlóinak szavazataival fog dönteni, a pénz odaítéléséről. A január 20-tól február 16-ig tartó szavazási ciklusban a vásárlók kapnak egy kis korongot a pénztárban, és eldönthetik, hogy melyik pályázatot tartják leginkább érdemesnek támogatásra, annak a szervezetnek a szavazat gyűjtő urnájába helyezzék a szavazatukat jelképező korongot. A makón terv több ember érdekeit is szolgálhatja: futók, terepkerékpárosok, gyalogtúrázók, iskolai csoportok, sőt magyar, és külföldi nálunk megszálló turisták számára is ajánlható.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink