Mészáros Lőrincék építhetik a szállodát a Hagymatikumnál

A Hunguest Hotels 2018 év elején került a felcsúti gázszerelő befektetőcégéhez, a Konzum Nyrt.-hez, amit azóta beolvasztottak az Opus Global Nyrt.-be. Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) két hónapja számolt be arról, hogy a Hunguest Hotels vezetőivel tárgyalt a Hagymatikumnál megépülő szállodáról.

Irodámban fogadtuk a Hunguest Hotels, Magyarország piacvezető és Közép-Európa egyik legjelentősebb szállodaláncának vezérigazgatóját, műszaki és fejlesztési vezérigazgató-helyettesét és operációs igazgatóját a Hagymatikum Gyógyfürdő területén megépítésre kerülő 4+ csillag komfortfokozatú szálloda beruházás kapcsán

– írta közösségi oldalán Makó polgármestere 2018 novemberében. A bejegyzésből kiderül, hogy áttekintették a szálloda koncepcióterveit.

Mészáros Lőrinc befektetőcége, a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 2018 februárjában 16,2 milliárd forintos értéken apportálta a Hunguest Hotels 71,5 százalékos üzletrészét. A közzétett ügylet eredményeként a Konzum Nyrt. közvetett módon a Hunguest Hotels Zrt. összesen 99,99 százalékos üzletrészének tulajdonosává vált. A vagyonértékelés alapján a 16,2 milliárd forintra értékelt üzletrészek ellenértékét a Konzum Nyrt. új 5,146 millió részvény zártkörű kibocsátásával egyenlítette ki.

Tavaly áprilisban derült ki, hogy összeolvasztják Mészáros tőzsdei cégeit, azaz a Konzum Nyrt. beolvadt az Opus Global Nyrt.-be.

Az Opus érdekkörébe tartozó Hunguest Hotels 2019 októberében vett birtokba egy új szállodát, a Hotel Sóstó Resort Spa & Conference-t. Az építkezés összértéke 4 milliárd forint volt, melyből 3,1 milliárd kormányzati támogatás.

A Mészáros Lőrinchez köthető cég volt az is, amelynek részvényei az önkormányzati választás után 19 milliárd forintot buktak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink