Megmutatkozott a paksi erőfölény

Az első osztályú sakk csapatbajnokságban a Paks érkezett Makóra. Sokáig szoros volt, de végül az esélyesebb vendégek győztek. A második számú csapatunk 1 ponttal verte a Gyulát. (A kiemelt képen balról az első: Mihók Olivér nemzetközi nagymester.)

Az 5️. fordulóban hazai pályán az ezüstérmes helyen álló ASE Paks csapatával kerültünk szembe. A mérkőzés első 3 órájában elképesztően kiélezett küzdelemben még 1 ponttal vezettünk, a következő 2 órában viszont egy-két ígéretes állás kicsúszott a kezünkből és ezzel együtt a paksi erőfölény megmutatkozott. A végeredmény 3,5 – 7,5.

A 10 csapatos bajnokságban a 6-9. hely között 26-26 pontos rendkívül izgalmas négyes holtverseny alakult ki, ezen belül a 8. helyen állunk.

Külön gratulálunk győztesünknek Csonka Balázs nemzetközi mesternek, aki szenzációs játékkal kápráztatott el bennünket! Elismerésünk a döntetlenért Juhász Barbarának, Popovic Dusannak, Saric Sinisanak, Tatár Kis Szabolcsnak és Horváth Zsoltnak!

A II. számú csapatunk szintén hazai környezetben a sereghajtó Gyula csapatát fogadta vendégül. A mérkőzés során roppan érdekes küzdelem alakult ki, hiszen a 7 megszerzett döntetlen mellett 3 győzelmet és 2 vereséget könyvelhettünk el, így a 12 táblás küzdelemben 6,5-5,5 arányú győzelmet értünk el.

Jelen pillanatban a 4. helyen tanyázunk. Szorosan tapadunk a 3. helyre, amelytől csak 0,5 pont választ el.

Gratulálunk győzteseinknek, Kecskeméti Árpád FIDE mesternek, Török Csabának és Králik Attilának! Elismerés a döntetlenért Restás Péter FIDE mesternek, Joó Jánosnak, Csikós Mihálynak, Molnár Gábornak, Diamant Tibornak, Kópiás Ferencnek és Kardos Leventének!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink