168 Óra: Mágori András még sokra viheti a Fideszben

,,Láthattuk a tévében – nem abban, amelyet Mágori képviselő pártja közpénzből üzemeltet –, hogy hány embernek okozott gondot, amikor nagypénteken közölték velük: nincs tovább ápolás, gondozás, rehabilitáció, az az ukáz, hogy a húsvétot követő kedden hazaadják a folyamatos ápolást igénylő rokont” – lényegretörő publicisztikát jelentett meg a 168 Óra online a makói fideszes képviselő kijelentése kapcsán. Föld S. Péter írásának legérdekesebb részét mutatjuk, a teljes írást pedig itt lehet elolvasni.

Meg kell dicsérnünk Mágori képviselőt, amiért sivalkodást írt, és nem a konzervatív keresztény körökben bevett ajvékolást, mert akkor még a mostaninál is nagyobb tahóság lenne, amit elővezetett. Persze, így sem piskóta ez a szégyenteljes szöveg, hiszen láthattuk a tévében – nem abban, amelyet Mágori képviselő pártja közpénzből üzemeltet –, hogy hány embernek okozott gondot, amikor nagypénteken közölték velük: nincs tovább ápolás, gondozás, rehabilitáció, az az ukáz, hogy a húsvétot követő kedden hazaadják a folyamatos ápolást igénylő rokont.

 

Mágori András előtt még nagy jövő áll. Normális üzemmenetben ez persze nem volna igaz, rendes, működő demokráciában a közélet közelébe sem engedik a hozzá hasonlókat, de ő a Fidesz–KDNP képviselője, rá más szabályok vonatkoznak, mint a közönséges földi halandókra. Az ő köreikben a hírhamisítás például nem kirúgást, hanem felfelé bukást eredményez, egészen a közmédia vezérigazgatói székéig.

 

Hősünk érdemeiből nem sokat von le, hogy Kásler Miklós miniszter ágyfelszabadító akciója – először a kórházi ágyaknak a hatvan, majd már „csak” az ötven százalékát kellett viharos gyorsasággal „felszabadítani” – a saját politikai közösségében sem aratott osztatlan elismerést. Az Orbán Viktorhoz mindig lojális Balog Zoltán, Kásler úr hivatali elődje például megvédte az egyik kirúgott kórházigazgatót, akinek az volt a bűne, hogy a betegei érdekeit tartotta szem előtt, ahelyett, hogy Kásler miniszter embertelen parancsa előtt tisztelgett volna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink