A Posta havi 5 milliót kereső vezérigazgatója szerint nincs pénz béremelésre

Nincs forrás a bérek emelésére az európai uniós szabályozások miatt – közölte a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója pénteken az M1-en.

Schamschula György azt mondta, hogy a postai szolgáltatóknak földrajzi és személyi megkülönböztetés nélküli szolgáltatást kell nyújtaniuk, ezt azonban gazdasági alapon sokszor nem lehet megtenni. Az EU emiatt olyan támogatási rendszer hozott létre, amely lehetővé teszi a tagállamoknak, hogy támogassák saját szolgáltatójukat.

A postás szakszervezetek az év elején kezdtek bértárgyalásba, amelyet azonban félbeszakított a koronavírus, ezért a dolgozói érdekképviseletek csak most ülhettek újra tárgyalóasztalhoz a munkáltatóval. Áprilisban kaptak 45 ezer forint plusz juttatást, de mint kiderült, ezt az év végi jutalomból csípték le. Az utóbbi hetekben több alkalommal is tárgyaltak a Magyar Postával, de a cég továbbra is csak egyszeri juttatást adna és azt is csak a legalább 5 éve ott dolgozóknak.

A postánál az idei évre vonatkozó alapbérfejlesztés a mai napig elmaradt. Az alapbér fejlesztése helyett csupán egy újabb, alacsony összegű egyszeri kifizetést ajánlott a munkáltató az 5 évet meghaladó munkaviszonnyal rendelkezőknek. A Postánál a Volánbusztól, vagy a MÁV-tól eltérően továbbra is teljesen bizonytalan, hogy kapnak-e januárra visszamenően béremelést a dolgozók

– fogalmazott a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének alelnöke, Pfeifer Tamás.

A négy postás szakszervezet ma nyújtott át petíciót a követeléseikkel kapcsolatban.

A sikerre csekély az esély, ugyanakkor megnyugtató, hogy az uniós szabályok azt nem gátolják meg, hogy a Magyar Posta vezérigazgatója legalább havonta 5 millió forint javadalmazásban részesüljön, melyhez 20 százalék (éves szinten 12 millió forint) prémium is adható.

(zsurpubi.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

📺 Magyar Péter: szuper lokálpatrióták lakják Makót

Köszönöm, hogy itt lehetek a magyar hagymatermesztés nagy múltú fővárosában. Ha jól hallom, sajnos a múlt fényesebb, mint a jelen. Annak ellenére van így, hogy micsoda szuper lokálpatrióták lakják ezt a várost is – így köszöntötte a makóiakat Magyar Péter.

Tovább »

Gyermeknapra Bohócdoktor csomagot kapott 25 gyermekkórház

A gyermeknap előtti hetekben a piros orros önkéntesek lelkesen dobozokba csomagolták a játékokat, írószereket, finomságokat tartalmazó ajándékokat, melyeket a Foxpost szállít ki a gyermekkórházakba. A tárgyi adományozás segíti a hosszabb ideig benn fekvő gyermekek számára a lelki egyben maradást.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink