Úgy nyert választást a fideszes jelölt, hogy költségvetési csalással vádolják

A vád szerint Mondok József 35 millió forintos uniós támogatást felhasználva épített egy vadászházat Izsákon, de ahelyett, hogy civil turistákat látott volna vendégül, inkább családostul beköltözött az igényesen kivitelezett ingatlanba, sőt a vád szerint a ház körül egy közmunkás tartott rendet. Hétvégén időközi választást tartottak a településen, ahol fölényesen nyert.

A városban azért kell időközi polgármesterválasztást tartani, mert a nyár elején autója megrongálása miatt lemondott Kutas Tibor. Ő 2019 őszén az ellenzéki pártok támogatásával indulva szűken, 39 szavazattal nyert a fideszes Mondok Józseffel szemben. A Fidesz most újra Mondokot indította, vele szemben Varga István képviselő indult.

A 4803 izsáki választópolgárból 2548-an mentek el a szavazni: 1491 szavazat érkezett Mondokra, 1035 pedig Vargára.

A Kecskeméti Járásbíróság jelenleg is eljárást folytat ellene „költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények” miatt. Mondok József azzal védekezik, hogy 2018-ban a Kecskeméti Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság másodfokon felmentette őt és arra jutott, hogy a lefolytatott ellenőrzés több ponton szabálytalanul zajlott, valamint a bíróság álláspontja szerint téves megállapítás volt, hogy a politikus saját célra használja a vadászházat, hiába a családi berendezkedés, a civileknek szóló hirdetések hiánya és az elenyésző számú bejelentett vendég.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »