Újabb nyomozást szüntettek meg Hódmezővásárhelyen, lakásmutyi sincs

Megszüntette a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a szocialista Nagy Ernő lakásügye kapcsán indított nyomozást Hódmezővásárhelyen – tudta meg az Átlátszó. Az ügy előzménye, hogy a helyi Fidesz feljelentést tett azt állítva, Nagy Ernő (MSZP) lánya titokban, a jogszabályokat megsértve és áron alul vásárolt meg egy hódmezővásárhelyi önkormányzati lakást.

2019 februárjában az azóta a közélettől már visszavonult Hegedűs Zoltán azt állította, hogy ,,Nagy Ernő a Lakásügyi Tanácsadó Testület (LTT) elnökeként visszaélt hivatali hatalmával, amikor rokoni kapcsolatukat eltitkolva szabálytalanul segítette bérlakáshoz lányát.”

A lakásügy lényege, hogy a lakásbizottságot vezető szocialista Nagy Ernőnek a lánya meg akart vásárolni egy önkormányzati lakást, aminek a bérlője volt. A hódmezővásárhelyi Fidesz ennek kapcsán azt állította a Délmagyarországban 2019-ben, hogy ,,júliusban lesz 2 éve, hogy üresen áll az a lakás, melyet Nagy Ernő lányának jogtalanul, 40 százalékkal olcsóbban akartak átjátszani”.

Az Átlátszó érdeklődésére most azt közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy ,,a megkeresésében megjelölt ügyben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a büntetőeljárást a 2017. évi XC. törvény 398. § (1) c) pontja szerint 2020. július 13-án megszüntette.”

Ez a Büntető Törvénykönyv szerint annyit tesz: ,,a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Triplex kerékpártúra indul Makóról

A Makói Természetbarát Sportegyesület jövő hét szombaton (május 25.) rendezi meg a szokásos Triplex kerékpártúráját, Kübekházán és a hármashatáron át Óbébára, és Rábéra. A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt várnak reggel, a Hagymaház előtt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink