Az megvan, hogy az Idősek Tanácsának elnöke Orbán Viktor?

A Tanács (melynek elnöke a miniszterelnök) vásárlási idősávot javasol a kormánynak (aminek Orbán Viktor a kormányfője) Novák Katalin bejelentésével (aki családügyekért felelős államtitkárként a Tanács alelnöke).

A vásárlási idősáv bevezetését javasolták az Idősek Tanácsának tagjai – jelentette be tegnap délelőtt Novák Katalin. Orbán Viktor nem sokkal később szintén erre hivatkozott, amikor aláírta az erről szóló döntést.

A hatályos jogszabály szerint az Idősek Tanácsának elnöke a miniszterelnök, akit akadályoztatása esetén a Tanács alelnöke helyettesít. Alelnöke az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Ráadásul a Tanács 12 tagját a miniszterelnök kéri fel. Ilyen körülmények között biztos nem okozott gondot az egyeztetés és a javaslat meghozása.

Ugyannakkor látszik, hogy az érintetteket (megint) nem kérdezték meg. Rengeteg felháborodás hallható másokkal beszélgetve és olvasható az erről szóló cikkek alatt. Az idősáv szerint a 65 év alattiak hétköznap 9-11 és hétvégén 8-10 óra között ki vannak zárva a boltokból, gyógyszertárakból, míg a 65 év fölöttiek tulajdonképpen bármikor mehetnek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink