Jakab Péterről hazudott a közmédia, de az erről szóló hírt már nem jelentetik meg

A Jobbik elnöke pert nyert a közmédiával szemben. Az MTI-ben nem jelenhetett meg az erről szóló közlemény.

Még tavaly februárban tálalta szenzációként a pártszócsővé züllesztett m1 híradója Jakab Péterről, hogy a teljes zsidóságot bűnözőnek nevezte. Természetesen ilyen soha nem történt, ezért a Jobbik elnöke bíróságon vett elégtételt a hazugság terjesztőin. Több megnyert per után múlt héten a Duna Médiaszolgáltató Zrt. volt soron, és a bírósági ítélet esetükben sem lehetett más: elsőfokú döntésében a valótlanságokat terjesztő kormányzati propagandaterméket a Fővárosi Törvényszék jelentős összegű sérelemdíj, és a perköltség megfizetésére kötelezte Jakab Péter javára

– olvasható a Jobbik sajtóközleményében.

Az ellenzéki párt ezt megjelentette volna ezt az MTI-ben is, de az üzletszabályzat ezen pontjára hivatkozva visszadobták:

,,nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen”.

Azt is hozzáteszik, hogy az MTI jogosult egyes közlemények közzétételét megtagadni és ezért semmilyen felelősséggel nem tartoznak.

Nem ez volt az első eset, hogy a közmédia részeként működő és a magyar sajtót alapvető hírekkel ellátó Magyar Távirati Iroda (MTI) letiltotta a Jobbik közleményét.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »