A nap témája: Hiába Orbán ígérete, annyi a magyar áldozat, hogy a világ legnehezebb helyzetű országai közé kerültünk

A szombati nappal szomorú határt vonalat lépett át hazánk a koronavírus elleni védekezés során, ugyanis egymillióra főre kivetítve ezer fölé – egészen pontosan 1001-re – nőtt a járvány halálos áldozatainak száma. (Kiemelt fotó: Orbán Viktor Facebook oldala.) 

Ezzel a vonatkozó rangsorban a 17. helyen állunk. Azaz, Magyarország egyike azoknak az országoknak, ahol az egymillió emberre vetített halálozási adat meghaladta az ezret. 

Sőt, ha jobban megvizsgáljuk a coronavirus.app adatsorát, láthatjuk, hogy előttünk olyan államok is szerepelnek, mint Liechtenstein, Andorra, vagy épp a listavezető San Marino, amelyek esetében ez az arány csak virtuális, hiszen alacsony népességűek. 

Hogy jobban kontextusba helyezzük, akkor a magyar 1001-es arány számot kell összehasonlítani Bulgáriáéval (1079), Spanyolországéval (1084), az Egyesült Államokéval (1090), vagy a csehekével (1111), a britekével (1119), illetve az olaszokéval (1234). 

Ebből a szempontból Belgiumban a legrosszabb a helyzet, ott egymillió lakosra 1709 áldozat jut – nem hiába voltak mérgesek az illegális Szájer-orgiára.

A járványtól szintén erősen sújtott Franciaország (967) és Brazília (934) viszont mögöttünk szerepel. 

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink