Vádemelés: kirabolt egy idős férfit egy nő, egy Makóhoz közeli településen

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki tavaly februárban egy idős, mozgásában korlátozott férfi pénztárcáját vette el – közölte honlapján az ügyészség..

A vádirat szerint a vádlott 2020. február 27-én, délután egy óra körül jelent meg az egyik megyebeli faluban lakó ismerősénél látogatóban, de oda őt nem engedték be. Az utca túloldalán éppen akkor állt ki a gépkocsijával a 85. életévében levő, mozgásában erősen korlátozott sértett, aki a kapu becsukását követően akart elindulni.

A vádlott látva a sértett állapotát, az éppen az autójába visszaszálló férfihoz lépett és a vezetőülés felőli nyitott ajtón keresztül pénzt kért tőle. A sértett nem volt hajlandó pénzt adni a vádlottnak, aki azonban továbbra is rámenősen, erőszakosan kérte azt, egyre közelebb hajolva. Az idős férfi próbálta a nőt kézzel elnyomni magától, azonban ez nem járt sikerrel, mivel a vádlott észrevette a sértett kabátjának bal zsebében levő irattárcát, amelyet egy hirtelen mozdulattal onnan kikapott.

A vádlott a pénztárcával mintegy két-három méterre eltávolodott a sértettől, aki próbálta azt visszakérni. A nő a pénztárcából végül kivett 15.000 Ft-ot, majd a pénztárcát visszadobta a sértett felé és a helyszínről elsietett.

A gépjárműben ülő sértett idős koránál és betegségénél fogva a bűncselekmény elhárítására és a javainak visszaszerzésére nem volt képes.

A bűncselekménnyel okozott kár az eljárás során nem térült meg.

A járási ügyészség a vádlottat kifosztás bűntettével vádolja.

Az eljárás során kezdetben őrizetben, majd bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »