Fidesz-KDNP: Azért lázadnak a vendéglátósok, mert Gyurcsány

,,A vendéglátósokat jogszabályellenesen kinyitásra biztató szervezkedés mögött a Gyurcsány-lista egyik embere áll” – mindössze ennyi jut eszébe a kormánypártnak a bajba került vendéglátósokról. Valójában azért elégedetlenek, mert ezrével mennek tönkre és még az egyébként se sok mindenre jó novemberi bérkiegészítést sem kapta meg a kormánytól mindenki. 

Az MTI-hez eljuttatott közleményt a KDNP-s Nacsa Lőrinc jegyzi. Azt írja: a Gyurcsány-koalíció eszközként használja az így is nehéz helyzetbe került vendéglátósokat csak azért, hogy a kormányt támadja. A baloldal eddig is ezt csinálta, nem a vírus, hanem a kormány ellen küzdött. Most is felelőtlenek, amikor a szabályok megszegésére buzdítanak.

Szerinte a baloldal politikai érdekei miatt veszélybe sodorja az emberek egészségét és az eddig elért eredményeket. Nacsa Lőrinc arra jutott, hogy azért csinálják ezt, mert úgy gondolják, hogy minél tovább tart a járvány, minél rosszabb az országnak, annál jobb nekik.

A valóság mindezzel szemben az, hogy a vendéglátósok tüntettek tegnap a Hősök terén. A tiltás ellenére korábban több étterem is bejelentette, hogy ki fognak nyitni, mert úgy érzik, nem kapnak elegendő segítséget a kormánytól az életben maradáshoz. Sokan arról számoltak be, hogy a beígért bértámogatások is csúsznak, aminek a felgyorsítását megígérte a kormány.

Egy étterem üzemeltetője pedig úgy kapott bértámogatást, hogy az egészet egyből a NAV-nak utalta az állam – mivel a nehéz helyzet miatt adótartozása keletkezett. Így valójában nem bértámogatás volt, hanem adósságrendezés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

91 éve született Páskándi Géza erdélyi magyar író, költő, esszéíró, drámaíró, publicista.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink