A nap témája: A fideszes államtitkár szerint aki nem talál munkát, az mehet közmunkásnak

Orbán Viktor után a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár is ezt a ,,megoldást” kínálja.

Emlékezhetünk rá, Magyarország miniszerelnöke már korábban a Honvégséget, no meg a közmunkát ajánlotta azoknak, akik munkanélkülivé váltak. Most Bodó Sándor, az Innovációs és Technoló­giai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára tett egy javaslatot, mely így hangzott: 

A veszélyhelyzeti intézkedések lépcsőzetes feloldása és a szezonális ágazatok termelésének újraindulása az álláskeresők egy jelentős részét fel fogja szívni. Akik nem tudnak a versenyszférában elhelyezkedni, azok a közfoglalkoztatás keretében dolgozhatnak. 

Egyébként jó jelnek nevezte, hogy a tavalyi visszaesés után ismét több mint 4,5 millió magyar embernek van munkája, és emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi ismert, 4,5 százalékos munkanélküliségi ráta az egyik legalacsonyabb Európában.

Egyértelműen sikeresnek nevezte a bértámogatási programot, amellyel szerinte sikerült megtartani a munkahelyeket – bár messze nem fizettek annyit, mint a nemzetközi példák alapján el lehetett volna várni, ráadásul volt olyan, hogy rögtön le is vonták a kifizetett pénzt.

A munkáltatók eddig mintegy 166 ezer munkavállaló támogatását kérelmezték, a megítélt támogatások 99 százalékát, mintegy 70 milliárd forintot már ki is fizették – mondta.

Hozzáfűzte, hogy az igénylők 48 százaléka a vendéglátásban, 12 százaléka a szállodai szolgáltatásban kapott támogatást, három-három százalékkal részesedett az italszolgáltatás és a fizikai közérzet javítása, és 2,4 százalék jutott a ruházati kiskereskedelemre, ez az öt terület adja az összes kérelmező több mint kétharmadát.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »