Végelszámolás alatt áll a cég, aki a közvilágítást üzemeltette Makón

A Tiborcz István osztálytársnak birtokában lévő Sistrade Kft. április 1-jén döntött a megszűnés mellett. A cég korábban Makón és még számos településen üzemeltette a közvilágítást.

Nyoma sem marad hamarosan Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Elios-botrány egyik legfontosabb cégének, a Sistrade Kft.-nek – írja az Mfor.hu. Az újság információi szerint a társaság ugyanis április 1-jén a jogutód nélküli megszűnés mellett döntött, így már két hete egyszerűsített végelszámolás alatt vannak.

A Sistrade Kft-vel szemben az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésében konkrét vádiratot fogalmazott meg.

A cég korábban 62 településen üzemeltette a közvilágítási rendszert, de az Elios-botrány óta ez a szám folyamatosan csökkent, tavaly már csak Pécsett, Gyulán, Zalaegerszegen és Csépán világítottak tovább, augusztusra pedig csak Pécs maradt, ami egyben a cég székhelye is.

A cég tulajdonosa, Hamar Endre 2013 januárja és 2014 áprilisa között a Sistrade-ben és az Eliosban is tulajdonos volt. Hamar Endre egy iskolába járt Tiborcz Istvánnal, majd 2011-től közös vállalkozást működtettek Hamar & Tiborcz Jogi és Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft. néven.

Az OLAF pénzügyi, közbeszerzési szabálytalanságokra utaló nyomokat talált, és azt kérte a magyar ügyészségtől, hogy folytassák le az ezzel kapcsolatos nyomozást. Magyarországon felelősségrevonás nem történt, bár Polt Péter legfőbb ügyész azt mondta, nagyon alapos vizsgálatot folytattak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

91 éve született Páskándi Géza erdélyi magyar író, költő, esszéíró, drámaíró, publicista.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Leitner Szilárd: Fontos a makói emberek véleménye

Leitner Szilárd, a Lokálpatrióták képviselőjelöltje nemrégiben megosztotta gondolatait az emberek véleményének fontosságáról, hangsúlyozva, hogy a véleménynyilvánítás a demokratikus társadalmak alapja és az egyéni önkifejezés egyik legfontosabb eszköze.

Tovább olvasom »