A nap témája: A kinyitott stadionok lehetnek a garanciái egy nyári, ellenzéki előválasztásra

Mindenképpen lesz előválasztás, ha kell, polgári engedetlenség által – így reagáltak az ellenzéki pártok az ATV-nek arra a hírre, hogy a kormány őszig meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet, és ez kihatással lehet az ellenzéki előválasztásra is, amit nyilván érdekében áll hátráltatnia a Fidesznek.

Magyar György, az előválasztást szervező Civil Választási Bizottság elnöke a tévének arról beszélt, hogy a nyáron kinyitott stadionok mellett lehetetlen lenne a járványhelyzetre hivatkozva akadályozni az előválasztást, ezért lehet, hogy egy időben kellene lefolytatni az Eb-t és a választást.

,,Azt javasoltuk, hogy esetleg június-júliusra célszerű lenne az előválasztás első fordulóját előrehozni, hiszen a miniszterelnök a futballrajongáságból fakadóan kinyitja a fővárost. Beenged 60 ezer embert a stadionokba, jönnek a külföldiek, tehát akkor nem lehet hivatkozni pandémiára”

– fejtette ki Magyar György.

Az ellenzéki pártok egységesek abban, hogy mindenképpen lesz előválasztás. Ellenérvek eddig nem hangzottak el, csupán a cinizmusmétert kiütő kecskeméti és székesfehérvári fideszesek bohóckodtak azzal, hogy inkább „nyugalomra” van szükség, nem ellenzéki előválasztásra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »