A Republikon szerint is a Jobbik lett a legnépszerűbb ellenzéki párt

A Fidesz kommunikációja és az oltási kampány úgy tűnik, segített pozitívra fordítani a párt támogatottsági mérlegét, és a Jobbik is enyhén erősödni tudott áprilisban – derül ki a Republikon Intézet friss kutatásából, amelyet a Telex közölt.

Áprilisban a Fidesz támogatottsága a korábban mért csökkenés után most erősödött két százalékponttal a teljes népesség (31%), és egy ponttal a pártválasztók (46%) körében.

A teljes népességben márciusban még fej-fej mellett (9%) állt a három legerősebb ellenzéki párt, ez áprilisra némileg változott:

  • a DK stagnált 9 százalékon,
  • míg a Momentum vesztett egy százalékpontot (8%),
  • a Jobbik pedig tovább erősödött (10%).
  • Az MSZP változatlanul 6,
  • az MKKP, az LMP, és a Mi Hazánk pedig 1-1 százalékos támogatottsággal bírtak áprilisban a teljes népességben.

A felmérésből kiderült, hogy az ellenzéken belül is látható kisebb mozgás, a Jobbik továbbra is erősödik, Momentum, és a pártválasztók körében a DK is kisebb mértékben gyengültek.

Ennek köszönhetően ismét a Jobbik a legnépszerűbb ellenzéki párt.

A biztos pártválasztók körében:

  1. Fidesz-KDNP 46%
  2. Jobbik 14%
  3. DK 13%
  4. Momentum 12%
  5. MSZP 9%
  6. LMP és Párbeszéd 2%
  7. MI Hazánk és MKKP 1%

A Republikon mérése szerint továbbra is igaz, hogy az ellenzéki összefogás támogatottsága összesítve nagyobb, mint a Fidesz-KDNP tábora. A teljes népesség körében 35-31 százalék, a pártválasztók esetében pedig 52-46 százalék a támogatottság állása, áll az elemzésben.

A megkérdezettek 71 százaléka igennel felelt arra a kérdésre, elmenne-e szavazni, ha most vasárnap tartanák a választásokat, további 11 százalék pedig valószínűsítette ezt. 10 százaléknyian vannak, akik biztosan nem mennének el voksolni most vasárnap. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyermeknapra Bohócdoktor csomagot kapott 25 gyermekkórház

A gyermeknap előtti hetekben a piros orros önkéntesek lelkesen dobozokba csomagolták a játékokat, írószereket, finomságokat tartalmazó ajándékokat, melyeket a Foxpost szállít ki a gyermekkórházakba. A tárgyi adományozás segíti a hosszabb ideig benn fekvő gyermekek számára a lelki egyben maradást.

Tovább »

A nap idézete

16 éve hunyt el Raksányi Gellért, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink