A nap témája: A kormány templomfelújítással indítja újra a gazdaságot

A járvány alatt bajba jutott munkaválallók, vállalkozók megsegítése nem tett volna jót a gazdaság újraindításának, de a templomfelújítás igen.

A magyar templomfelújítási program révén egyúttal városok, térségek is megújulnak, így ezek a beruházások hozzájárulnak a gazdaság újraindításához” – mondta szerdán Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Ajkán, az MTI beszámolója szerint.

A 25 milliárdos programot a járvány miatt létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból finanszírozzák. Összesen 1800 templom újul meg, 1400 Magyarországon, 400 pedig a határon túl.

Soltész szerint „a támogatások egyértelmű alátámasztást nyertek”, hiszen a magyar emberek 80 százaléka a kereszténységet, a hitet és az elődeink által ránk hagyott keresztény kultúrát értéknek tekinti.

Soltész csütörtökön fejtette ki, a magyar állam 3,332 milliárd forintos támogatásával újulhat meg 262 erdélyi, partiumi és bánsági templom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Triplex kerékpártúra indul Makóról

A Makói Természetbarát Sportegyesület jövő hét szombaton (május 25.) rendezi meg a szokásos Triplex kerékpártúráját, Kübekházán és a hármashatáron át Óbébára, és Rábéra. A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt várnak reggel, a Hagymaház előtt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink