Új, ismeretlen részletek a Borkai-botrányról: „Zsoltra kifejezetten nyomultak a lányok”

Dezső András az eddig megszerzett információk és dokumentumok, köztük a zsarolási ügyben tett tanúvallomások alapján cikksorozatot kezdett a 2019-es önkormányzati választás kampányát meghatározó botrány eddig ismeretlen részleteiről. Az első rész előfizetés nélkül is olvasható a hvg360-on.

Kiderül belőle többek között, hogy bár egy kívülállónak úgy tűnhetett, mintha az elhíresült hajós buli résztvevői összeszokott társaság lennének, valójában a hat férfi így együtt először vett részt hasonló kiránduláson. Mindannyian a győri vállalkozói elit krémjéhez tartoztak, melynek a motorja három barát volt: Rákosfalvy Zoltán mellett egy ismert győri milliárdos nagyvállalkozó, János, valamint az akkori polgármester, Borkai Zsolt.

A többiek is olyan helyi vállalkozók voltak, akik körön belülinek számítottak, még ha nem is mindegyikük nevezte magát mindhármuk barátjának.

A közösen kibérelt katamaránhoz személyzetet nem kellett fogadniuk, mivel a társaság egyik tagjának, Zoltánnak képesítése is volt egy ilyen nagy hajó vezetéséhez.

A magánrepülővel megtett út nagyjából 3000 euróba került, a hajóért pedig 2900 eurót fizettek négy napra, előszezon lévén ez olcsónak számított. A költségeket közösen állták.

Amikor a nők a hajóra érkeztek, összefutottak Ervinnel, a többiekhez képest különcnek számító győri vendéglátóssal is. Ő először értetlenkedett, mi szükség van rájuk, de Rákosfalvy erre csak annyit mondott neki: jó buli lesz.

Nemcsak őt érte váratlanul ez a fordulat, hanem egy másik résztvevőn, Jánoson kívül mindenkit. Ugyanis ő és Rákosfalvy találták ki az egészet hetekkel a buli előtt, hogy ezzel lepik majd meg a többieket.

A cikkben 7-es számú tanúként megnevezett személy azt vallotta, eredetileg szó sem volt előre megbeszélt szexről, csak közös bulizásról. Végül azonban máshogy alakult, erről pedig felvételek is készültek. Ezt azonban a férfiak egyike sem vette észre, eddigre valószínűleg már túl sokat ittak és megbíztak a nőkben. Később Borkai azt vallotta, hiba volt, hogy amikor a lányok a hajóra felszálltak, nem mondták meg nekik, hogy tilos fotózni.

Az egyik szemtanú állítása szerint „Zsoltra kifejezetten nyomultak a lányok, aminek az lett a vége, ami a felvételeken is látható: az egyikükkel szexuális kapcsolatba lépett, illetve Rákosfalvy szintén elfogadta az egyik lány közeledését” – fogalmazott.

A vendéglős Ervin viszont azt állította, neki nem tettek ajánlatot a lányok. “Engem megdöbbentett, amit láttam, tovább is mentem a hajón, nem nagyon érdekelt, ami ott folyt” – fogalmazott. A többiekre is igaz, hogy csak rövid ideig, vagy egyáltalán nem tartózkodtak a hajónak ezen a részén. Azt mindannyian tagadták, hogy kábítószereztek volna.

A lányokat másnap reggel fizették ki, 800–1000 eurót kaptak. A buli ezután még három napig folytatódott, de már közel sem akkora lendülettel, mint az első estén.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »