Magyarcsanádi iskolások a biztonságos internetezésről szóló vetélkedőben vettek részt

Gundel Takács Gábor vezetésével és közel 70 diák részvételével a biztonságos internet témájában zajlott az a játékos online vetélkedő, amit a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Telenor HiperSuli programja szervezett. A ’Digitális Ugródeszka’ eszközpályázaton nyertes iskolák egy-egy csapata – köztük a Magyarcsanádi Református Általános Iskola – a kiírás lezárásaként mérkőzött meg egymással. A pályázaton nyertes intézmények összesen tízmillió forint értékben összesen 53 darab hordozható számítógépet és táblagépet, valamint internethozzáférést kaptak digitális oktatási célokra – tájékoztatta szerkesztőségünket a Telenor Magyarország.

A Gundel Takács Gábor műsorvezető által vezetett eseményen az öt nyertes iskola közül négy – a Magyarcsanádi Református Általános Iskola, az Egyházasharaszti Körzeti Általános Iskola, a biri Dankó Pista Nevelő-Oktató Központ és a Hernádnémeti Református Iskola Iskola – egy-egy osztályának diákjai mérték össze tudásukat. Gundi a tanév végi laza hangulatban eltöltött, játékos eseményen a biztonságos internet témájában kérdezte a fiatalokat. Az online rendezvényen a diákok számot adtak többek közt arról, milyen egy biztonságos jelszó, miként csökkenthető a digitális lábnyom, vagy hogy mire érdemes figyelni a közösségi médiában való posztoláskor.

A ’Digitális ugródeszka’ néven indított pályázaton társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból nehéz helyzetben lévő, illetve jelentős munkanélküliséggel sújtott településeken működő, felső tagozattal rendelkező általános iskolák indulhattak. 

Az intézmények egyenként 2 millió forint összeghatárig nyújthatták be eszközigényüket tabletekre és notebookokra. A nyertes iskolák a kiírásban összesen 37 darab hordozható számítógéphez és 16 darab táblagéphez, valamint az azokon oktatás céljára szánt online platformok futtatásához elengedhetetlen routerekhez és SIM kártyákhoz jutottak hozzá.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »