A nap témája: Még az év utolsó napján sem tudta a kormány, hány tanár esik ki idén

Mint az ismert, az Orbán-kormány kötelezővé tette a koronavírus elleni oltást a pedagógusok körében, akik december 15-ig nem hajlandók erre, azoknak januárban fizetés nélküli szabadságra kell menniük.

Ez a kormánydöntés azonban a tanárok egy részében és a szakszervezetekben is nemtetszést váltott ki, figyelmeztetve mindenkit, hogy a súlyos munkaerőhiány miatt nem lehet megoldani az így kieső pedagógusok pótlását. Sztrájkra készülnek az ágazatban.

A kormányzatnak nincs lövése erre, sőt, még azt sem tudják, mekkora a baj, amivel szembenéznek. 

A jobbikos Rig Lajos írásbeli kérdésére, miszerint ,,mennyi pedagógus munkaviszonya szűnik meg a kötelező koronavírus-elleni oltás miatt”, Rétvári Bence, a humántárca államtitkára december 31-én délelőtt 11 óra 9 perckor benyújtott válaszában elárulta, csak később közölhető adat az oltások miatt a rendszerből kieső tanárok számáról, de helyben ,,megteszik a szükséges intézkedéseket”, hogy pótolják a munkaerőhiányt. 

Amúgy a kormánynak arról sincs információja, hogy az egészségügyi szektorból hány munkavállaló esett ki hasonló okokból. 

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »