A nap témája: Még az év utolsó napján sem tudta a kormány, hány tanár esik ki idén

Mint az ismert, az Orbán-kormány kötelezővé tette a koronavírus elleni oltást a pedagógusok körében, akik december 15-ig nem hajlandók erre, azoknak januárban fizetés nélküli szabadságra kell menniük.

Ez a kormánydöntés azonban a tanárok egy részében és a szakszervezetekben is nemtetszést váltott ki, figyelmeztetve mindenkit, hogy a súlyos munkaerőhiány miatt nem lehet megoldani az így kieső pedagógusok pótlását. Sztrájkra készülnek az ágazatban.

A kormányzatnak nincs lövése erre, sőt, még azt sem tudják, mekkora a baj, amivel szembenéznek. 

A jobbikos Rig Lajos írásbeli kérdésére, miszerint ,,mennyi pedagógus munkaviszonya szűnik meg a kötelező koronavírus-elleni oltás miatt”, Rétvári Bence, a humántárca államtitkára december 31-én délelőtt 11 óra 9 perckor benyújtott válaszában elárulta, csak később közölhető adat az oltások miatt a rendszerből kieső tanárok számáról, de helyben ,,megteszik a szükséges intézkedéseket”, hogy pótolják a munkaerőhiányt. 

Amúgy a kormánynak arról sincs információja, hogy az egészségügyi szektorból hány munkavállaló esett ki hasonló okokból. 

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

138 éve született Benedek Marcell, magyar egyetemi tanár, író, irodalomtörténész és műfordító, színházigazgató. Benedek Elek író fia.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink