📷 Összefogással tették szebbé a környezetet

A makói önkormányzat városszépítő akciót hirdetett pénteken délelőttre. Kilenc órakor a Zenepavilonnál volt eligazítás, majd az önkéntesek a város különböző pontjait tették rendbe.

A Vertán-telepi Nyugdíjas Klub Kassai utcai játszótér, az óvoda, az öregek napközi otthonának környékét vállalta, a csapat tagja volt Gáspár Sándor is. A dolgos kezek gazoltak, sepregettek, metszették a bokrokat, fákat, majd összeszedték a gallyakat, gereblyézték a leveleket, a játszótéren összeszedték a szemetet.

,,Nem olyan sok minden volt, de azért tudtunk mit csinálni, például a járdán nehéz volt közlekedni a leragadt levelek miatt. Ha ilyet szerveznek, mi mindig csatlakozunk hozzá. Pár éve az Ardics-Czuczor utca sarkon dolgoztunk. Most tudtuk, hogy itt milyen a környezet, ezért ezt a helyet választottuk”

– tudta meg a Makói Csípős az önkormányzati képviselőtől.

Gáspár Sándor fontosnak tartja a megelőzést is, mint fogalmazott: talán a városszépítés ott kezdődne, hogy tudatosítják az emberekben, tilos szétdobálni a szemetet, főleg úgy, hogy a parkoknál, játszótereknél van kihelyezve kuka.

Vertán-telep általános állapotáról szólva Gáspár Sándor elmondta: a körzetben a csapadékvíz-elvezető árkok katasztrofálisak műszakilag, a Munkás utcán nem lehet járdát építeni, mert beleomlik az árokba. Félévvel ezelőtt omlott be az Adria utcán a mederburkolat, a Kassai utcán csak félig van kész.

Van olyan utca, ahol nincs is mederburkolat, ennek ellenére az önkormányzat figyelmeztetést küldött, hogy takarítsák ki a lakók.

Trényi Jánosné, a Vertán-telepi Nyugdíjas Klub vezetője oldalunknak elmondta: azért vettek részt az akcióban, hogy tiszta legyen a környezet. Jó kis közösségünk van, mindenki megtalálta a magának való munkát, nem kellett noszogatni – fogalmazott. A klubban 35-en vannak, itt 14-en tevékenykedtek, néhányan pedig másik városrészben. Ha a jövőben lesz hasonló, ahhoz is szívesen csatlakoznak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink