📺 Lázár nagy hibának tartja, hogy nem foglalkoztak Magyar Péterékkel és titokban kampányoltak

Lázár János a Tranzit Fesztiválon értékelte azt az új helyzetet, amit Magyar Péter és a Tisza Párt megjelenése okozott a június 9-i választások után. Azt mondta, a 2026-os választások megnyerésének nagyon fontos feltétele, hogy megértsék a Magyar Péter-jelenséget. Szerinte nagyon nagyot tévednek, akik azt mondják, hogy ezzel nem kell foglalkozni, mert úgyis elmúlik – számolt be róla a 444.

,,Aki három hónap alatt 30 százalékos politikai pártot tudott felépíteni, azt nem szabad alábecsülni. Azt egy olyan kihívónak kell tekinteni, akit meg kell érteni, fel kell dolgozni és meg kell érteni, hogy mi zajlik a politikában. Szerintem itt sebességváltásra van szükség.”

Lázár szerint lehetetlen, hogy a Fidesz helyett egy ellenzéki politikus uralja az utcát.

„Vissza kell szerezni az utcát, vissza kell szerezni a köztereket, vissza kell szerezni a falvak nyilvánosságát, a városok nyilvánosságát és a főváros nyilvánosságát. Ki kell tudni állni, és ki kell merni állni.”

Utólag hibának tartja, hogy az idei kampányban a Fidesz gyakran csak zártkörű rendezvények tartott, ahova csak regisztrációval lehetett bemenni. Szerinte úgy biztosan nem lehet nyerni, ha nem merik megkockáztatni a vitát.

A Fidesz generációváltási kísérletét is elhibázottnak tartja:

„Az a problémánk van itt befelé, hogy próbáltunk itt egy generációváltást megszervezni, aztán az nem a legjobban sikerült, mint a Magyar Péter-Varga Judit-Novák Katalin és egyéb sokaság mutatja. Nem a legjobb projektünkként fut le, úgy tűnik”

Szerinte hiba azt gondolni, hogy a Tisza Párt nem tud majd megerősödni és mindenhol 106 jelöltet állítani. Lázár emlékeztetett arra, hogy 2006 őszén a Fidesz is úgy nyerte meg az önkormányzati választást „jelöltek, média, adatbázis nélkül”, hogy tavasszal még kikaptak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink