Csongrád-Csanádban emelkedtek leginkább a lakásárak

Élénk volt nyáron is a lakáspiac, három hónap alatt a legnagyobb mértékben Csongrád-Csanád vármegyében emelkedtek a hirdetési árak (23 százalékkal), de Tolna vármegyében (18 százalékkal) és Győr-Moson-Sopron vármegyében (13 százalékkal) is egyértelmű az áremelkedés – írja a zenga.hu ingatlankereső és -hirdetési portál.

A legtöbb eladó ingatlan júliusban volt a portálon, augusztusra visszaesett az értékesíthető lakások és házak száma, de az előző év hasonló időszakához viszonyítva 1,5 százalékkal nőtt az eladó ingatlanok száma.

Az ingatlanpiac élénkülése abból is látszik, hogy januárhoz képest a több mint egyéves hirdetések száma az ötödére esett, míg a friss, 0-3 hónapja feladott hirdetések száma megháromszorozódott és ebben különösen nagyot nőtt a 0-1 hónapos hirdetések száma.

Májushoz képest hat vármegyében (Hajdú-Bihar, Zala, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun) csökkentek az ingatlanok átlagos négyzetméterárai. Heves vármegyében több mint 10 százalékkal, míg Hajdú-Biharban 1 százalékkal. Igaz, utóbbi vármegyében a nagyberuházások miatt egy év alatt 7,5 százalékkal drágultak az ingatlanok, a csökkenéssel nyáron csekély korrekció kezdődött.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink