Felfelé buktatták Mágori Andrást, a megyei közgyűlés elnöke lett

Pénteken megtartotta alakuló ülését Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzata. A testület elnöke a makói Fideszes politikus, Mágori András lett.

Összesen 19 vármegyei mandátumot osztottak ki: 10 a Fidesz-KDNP, 5 a Mi Hazánk, 2 a Momentum és 2 a DK képviselői között. Az már korábban ismert volt, hogy Mágori András nem lesz Makó Újváros városrészének és a külterület képviselője, ugyanis már januárban bejelentette, hogy nem indul újra. Most tehát ő lett a megyei közgyűlés elnöke.

A szeged.hu cikke szerint a Fidesz–KDNP képviselői annyira magától értetődőnek vették az elnöki jelölés procedúráját (mindösszesen hat szavazat elegendő volt a jelöléshez), hogy az előkészületekről az ellenzéki képviselőket nem is tájékoztatták előzetesen. Sőt, Szabó Sándort, az MSZP országgyűlési képviselőjét a levezető elnök elfelejtette köszönteni.

A megyei közgyűlésnek egyébként túl sok hatásköre nem maradt. Mindenesetre egy zsáknyi pénzről dönthettek, például a TOP pályázati pénzek egy részéről, még Szeged vonatkozásában is, pedig a megyei képviselőkre a megyei jogú városok lakosai nem is szavazhatnak. Így történt, hogy a 85 milliárdból nagyjából húsz százalék jutott Szegednek, kevesebb, mint Makónak. Most az erőviszonyok még inkább Makó irányába terelhetik a pénzt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink