Ambrózfalva újságíróból lett polgármestere Makóval szeretne közös hivatalt

Egyeztettünk a képviselő-testülettel a közös hivatal kérdésében. A javaslatom az, hogy a négy település közötti szerződést bontsuk fel és kössünk egy újat a következő ciklusra Makóval – a Délmagyarország tudósítása szerint erről beszélt lakossági fórumon Nagy Szabolcs, Ambrózfalva új polgármestere.

A közös hivatalnak jelenleg Csanádalbertin van a központja, ehhez tartozik Ambrózfalva mellett Nagyér és Pitvaros. A megyei lap cikke szerint Ambrózfalva egy új közös hivatallal sokkal hatékonyabb ügyintézést kapna, ugyanis az elmúlt 10 évben a mikrotérséggel közös hivatalból nem tudtak profitálni, miközben a másik három település fejlődött. 

Nagy Szabolcs arról is beszélt, a négy település között érdekellentét van: mindenki igyekszik küzdeni a fejlesztési forrásokért, ő pedig nem szeretné, hogy a másik három település belelásson Ambrózfalva pénzügyeibe, vagy a fejlesztési terveikbe.

A polgármester állítása szerint nem kerül majd több pénzükbe, ha Makóhoz tartoznak a közös hivatallal, mint amennyit jelenleg fizetnek, sőt szerinte lehet, hogy még olcsóbban is kijönnek, ráadásul plusz ügyintézőjük is lesz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink