Döntetleneztek a magyarok a Makó ellen

[ad 1]

Az NB2-es Makói Kézilabda Clubbal játszott felkészülési mérkőzést a magyar rendőr válogatott pénteken. Utóbbiaknál szerepelt egyetlen makóiként Jártass Tamás, az Onion City játékos-edzője. A válogatott a májusi EB-re készül, míg a vendéglátók szabadnaposak a bajnokságban, így jól jött a találkozó mindkét félnek, ami végül döntetlennel zárult.

DSCN1484

Négyévente rendezik meg a rendőr kézilabda Európa-bajnokságot, idén Dániában kerül sor a sporteseményre május 29-től. Az első válogatót novemberben tartották, akkor hetvenen, majd huszonöten, végül tizenkilencen maradtak, a végleges keret pedig tizenöt fő lesz. A nemzeti együttesbe az ország minden részéről kerültek be játékosok, összesen 12 klub kézisei.

– Havonta két nap jut a felkészülésre, ezért jó, hogy ilyen erős csapatokkal mérkőzünk meg mint a Makó, vagy holnap az Algyő – fogalmazott Zilahi János, az egyik szövetségi kapitány, hiszen ketten ,,viszik” a társaságot; Varga Krisztián a másik mester. Az EB előtt még áprilisban és májusban is tartanak összetartást, a tervek szerint tornákon vesznek majd részt az utazásig.

A kapitány elárulta, 8 nemzet lesz ott a nyári tornán, legutóbb a hatodik helyen végeztek, most az első négy egyike a cél.

DSCN1486Jártass Tamás (3) utolsó válogatottságait jegyzi, nagyon motivált

A válogatottban a makói Jártass Tamás a rangidős, a maga 36 évével. Tudja, a címeres mezben ez a legutolsó lehetősége pályára lépni, szerinte akár érmet is hozhatnak haza Silkeborgból. – A négy évvel ezelőtti tornához képest, most erősebb összeállításban utazunk el – jelentette ki.

Jártass korábban ifjúsági válogatott is volt, illetve bajnok az NB1-es Tisza Volán utánpótlással, olyan csapattársakkal, mint Nagy László, Vadkerti Attila, Herbert Gábor, vagy éppen Buday Dániel. Sajnos két sérülés derékbe törte karrierjét és csak alacsonyabb osztályban tudott szerepelni, többek között az NB2-ben bajnokságot nyerő Makói KC-ban. Az ő közreműködésének köszönhetően is került sor erre a felkészülési találkozóra.

DSCN1502

A hazaiak elnöke, Nagy György Sándor örült az összecsapásnak, mivel a hétvégén nincs bajnokija a fiúknak, ezért az edzőmeccs miatt nem esik ki egy hét sem. – Több fiatal is van a keretben, az edzőnek minden lehetősége meg lesz a variációkra – mondta még a kezdősípszó előtt.

DSCN1497

A derbi végül 9-10-es félidei eredmény után 27-27-es döntetlennel zárult.

[ad 2]

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink