A Fidesz ismét önkormányzati lakásbotrányt vizionál Hódmezővásárhelyen

Előkerült egy tavalyi ,,lemez”. Az önkormányzat hosszú bejegyzésben mutatja be, hogy még a fideszes városvezetés alatt hozott, 2016-ban módosított rendelet szerint jár el a bérlakások bérbeadásában. Változtatás nélkül mutatjuk:

Az előző városvezetések rendeletét és gyakorlatát követtük, ennek szigorú betartása miatt alakulhatott ki az a helyzet, hogy 104 ingatlan lakójával nem hosszabbítottunk szerződést.

 

Most azonban a városvezetés úgy döntött, hogy szigorít, nem tartja ugyanis elfogadhatónak, hogy a város adófizetőinek pénzéből finanszírozzuk olyan polgártársaink lakhatását, akik a helyzetük jobbítása érdekében nem tesznek semmit. Ezután is csak azokat fogjuk támogatni, akik készséggel együttműködnek és az együttélés szabályait betartva tudnak élni.

 

Hódmezővásárhelynek jelenleg összesen 443 bérlakása van, ebből 253 db szociális bérlakás, 190 darab piaci alapon bérelhető. Összesen 30 darab olyan bérlakásunk van, amelyek nagy része nem hivatali, kötött bérlőkijelölésű valamint felújítás alatt állnak, nem beszélve a mintegy 30 Csengettyűközi lakásról, aminek a fenntartását fizeti az önkormányzat, ám a használatát a minisztérium nem engedélyezi.

 

104 db lakóingatlanunk van, amelyben jogcím nélküli lakók élnek, ebből csak 2017-ből datálódik 30 eset, de akad olyan ingatlan is, amiben már 2012-ben gondok akadtak, vagyis 8 éve húzódó ügy.

 

Elődeinktől örököltük ezt a küzdelmes feladatot, akik rendeletet is módosítottak annak érdekében, hogy a rendszeresen nem fizető lakókkal ne hosszabíthassanak szerződést és ne kaphassanak egyéb támogatást. Ilyen módon – a jelenleg is aktuális rendelet értelmében, mindenkivel csak 6 hónapra kötünk szerződést és amennyiben nem fizet, tartozásokat halmoz fel a közüzemi szolgáltatók felé vagy egyéb módon károsítja a város vagyonát, úgy nem hosszabbítjuk meg a szerződését, valamint nem részesül egyéb támogatásban.

 

A bérbeadás tehát az aktuálisan hatályos önkormányzati rendelet szerint történt, a Lakásügyi Tanácsadó Testület véleményének kikérésével.

 

Ezt az elődeinktől örökölt problémát szeretnénk megoldani most, a családok bevonásával, akikkel közös munkába kezdünk a helyzetüket rendezendő. Városunk továbbra is csak azokat fogja támogatni, akik készséggel együttműködnek és másokat nem sértő módon, az együttélés szabályait betartva tudnak élni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink