A nap témája: Népszavazás jöhet a kiemelt beruházásokról

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kezdeményezését, amelyet a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) még augusztusban elutasított – jelentette be Facebook-oldalán Ungár Péter.

A zöldpárt arról szeretne referendumot, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló törvényt. A kiemelt beruházások felgyorsítását célzó törvényt az LMP szerint azért kellene hatályon kívül helyezni, mert ellentétes a helyi önrendelkezés alapjogával.

A kormány a települések megkérdezése nélkül telepít mindenféle szennyező gyárat az adott városba, ezzel párhuzamosan az ilyen üzemek adóit is elveszi a kormány a helyi önkormányzatoktól” – indokolták akkor.

A politikus szerint az LMP elérte, hogy valóban a magyar emberek dönthetnek majd arról, hogy ,,épüljön-e akkumulátorgyár a kertjük végébe vagy ne”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink