A csigatészta elengedhetetlen hozzávalója az igazi, magyaros tyúkhúslevesnek. Csütörtökön a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör szervezésében hagyományos módon, kézzel készítették őket.
Az alapanyagot mindenki elkészítette előre, a művelődési házban már csak nyújtani és formázni kellett a tésztát. A program felelőse, a kör tagja, Szép Istvánné elárulta, hogy 1 kilogramm tészta 40 személyre elég, de ha otthon csinál, akkor csak két tojásból, 20 dkg liszttel szokta. Elmondása szerint oda kell figyelni, hogy jó tojásból és lisztből gyúrjuk össze, valamint a végén jól meg kell szárítani, nehogy bepenészedjen. Amikor megszáradt, akkor rakhatjuk el. Szerinte főleg türelem és kézügyesség kell hozzá.
A végeredményt mindenki hazavitte, a munka végeztével pedig előkerült egy kártyapakli is.