? Csigatészta készült Kiszomboron

A csigatészta elengedhetetlen hozzávalója az igazi, magyaros tyúkhúslevesnek. Csütörtökön a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör szervezésében hagyományos módon, kézzel készítették őket.

Az alapanyagot mindenki elkészítette előre, a művelődési házban már csak nyújtani és formázni kellett a tésztát. A program felelőse, a kör tagja, Szép Istvánné elárulta, hogy 1 kilogramm tészta 40 személyre elég, de ha otthon csinál, akkor csak két tojásból, 20 dkg liszttel szokta. Elmondása szerint oda kell figyelni, hogy jó tojásból és lisztből gyúrjuk össze, valamint a végén jól meg kell szárítani, nehogy bepenészedjen. Amikor megszáradt, akkor rakhatjuk el. Szerinte főleg türelem és kézügyesség kell hozzá.

A végeredményt mindenki hazavitte, a munka végeztével pedig előkerült egy kártyapakli is.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

76 éve született Andorai Péter, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink