📷 Csigatészta készült Kiszomboron

A csigatészta elengedhetetlen hozzávalója az igazi, magyaros tyúkhúslevesnek. Csütörtökön a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör szervezésében hagyományos módon, kézzel készítették őket.

Az alapanyagot mindenki elkészítette előre, a művelődési házban már csak nyújtani és formázni kellett a tésztát. A program felelőse, a kör tagja, Szép Istvánné elárulta, hogy 1 kilogramm tészta 40 személyre elég, de ha otthon csinál, akkor csak két tojásból, 20 dkg liszttel szokta. Elmondása szerint oda kell figyelni, hogy jó tojásból és lisztből gyúrjuk össze, valamint a végén jól meg kell szárítani, nehogy bepenészedjen. Amikor megszáradt, akkor rakhatjuk el. Szerinte főleg türelem és kézügyesség kell hozzá.

A végeredményt mindenki hazavitte, a munka végeztével pedig előkerült egy kártyapakli is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Határ Győző (szül. Hack Viktor) építész, Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító, filozófus, a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink