? Orbán Viktor makói fokhagymával készítette el a sonkát

Szerinte a makói nem olyan lágy és ízetlen, mint a kínai.

A miniszterelnök az oldalára feltöltött videóban bemutatta, hogyan készítette el a húsvéti sonkát. Magát kocahentesnek tartja, mert elleste a házi készítésű sonka receptjét. A sonka 6 hetet volt csak sóban, utána füstölte, majd főzte. A vízbe egész bors került, babérlevél, borókabogyó, végül pedig makói fokhagyma. Ezek kisebbek, mint a kínaiak, de sokkal finomabbak – jelentette ki a felvételen. Utána ahány kiló a sonka, annyi ideig kell főzni. Ha megfőtt, akkor benne kell hagyni az, hadd hűljön ki ott. Ha ez megtörtént, ki lehet venni és egy óráig hagyni kell állni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Főorvos lett Dr. Czirók Gábor

Szerdán a hódmezővásárhelyi Fekete Sas Kávéház különtermében rendezte meg a Hódmezővásárhelyi – Makói Egészségügyi Ellátó Központ hagyományos Erzsébet-napi Tudományos ülését. Itt főorvosi és adjunktusi kinevezéseket adtak át, valamint tudományos előadásokat tartottak.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Főorvos lett Dr. Czirók Gábor

Szerdán a hódmezővásárhelyi Fekete Sas Kávéház különtermében rendezte meg a Hódmezővásárhelyi – Makói Egészségügyi Ellátó Központ hagyományos Erzsébet-napi Tudományos ülését. Itt főorvosi és adjunktusi kinevezéseket adtak át, valamint tudományos előadásokat tartottak.

Tovább olvasom »