? Orbán Viktor makói fokhagymával készítette el a sonkát

Szerinte a makói nem olyan lágy és ízetlen, mint a kínai.

A miniszterelnök az oldalára feltöltött videóban bemutatta, hogyan készítette el a húsvéti sonkát. Magát kocahentesnek tartja, mert elleste a házi készítésű sonka receptjét. A sonka 6 hetet volt csak sóban, utána füstölte, majd főzte. A vízbe egész bors került, babérlevél, borókabogyó, végül pedig makói fokhagyma. Ezek kisebbek, mint a kínaiak, de sokkal finomabbak – jelentette ki a felvételen. Utána ahány kiló a sonka, annyi ideig kell főzni. Ha megfőtt, akkor benne kell hagyni az, hadd hűljön ki ott. Ha ez megtörtént, ki lehet venni és egy óráig hagyni kell állni.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Zelk Zoltán, Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas magyar költő, prózaíró, 2012-től a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink