? Orbán Viktor makói fokhagymával készítette el a sonkát

Szerinte a makói nem olyan lágy és ízetlen, mint a kínai.

A miniszterelnök az oldalára feltöltött videóban bemutatta, hogyan készítette el a húsvéti sonkát. Magát kocahentesnek tartja, mert elleste a házi készítésű sonka receptjét. A sonka 6 hetet volt csak sóban, utána füstölte, majd főzte. A vízbe egész bors került, babérlevél, borókabogyó, végül pedig makói fokhagyma. Ezek kisebbek, mint a kínaiak, de sokkal finomabbak – jelentette ki a felvételen. Utána ahány kiló a sonka, annyi ideig kell főzni. Ha megfőtt, akkor benne kell hagyni az, hadd hűljön ki ott. Ha ez megtörtént, ki lehet venni és egy óráig hagyni kell állni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

📷 Farkas Éva: nem adjuk a szuverenitásunkat!

1956 októberében a magyarok világos döntést hoztak, ahogy 2024-ben is elvárják tőlünk, a válságok korában. Mégpedig, hogy szabadságunkat, függetlenségünket, szuverenitásunkat nem adjuk – fogalmazott október 23-án Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere az 1956-os forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó megemlékezésen.

Tovább olvasom »