📺 Őrizetbe vettek egy makói nőt, aki több mint 70 online csalást követhetett el

A rendőrségre 2022. június 20-án érkezett bejelentés, mely szerint egy szegedi nő hiába fizette ki az egyik népszerű online piactéren hirdetett kerti bútort, a termék nem érkezett meg. A feljelentés felvételét követően több sértett is jelentkezett, akik ugyanazon hirdető által eladásra kínált különböző kerti bútorokat és egyéb eszközöket vásároltak volna meg, azonban az ellenérték átutalását követően ők sem jutottak hozzá a kínált portékához.

A nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek, melynek során megállapították, hogy a bűncselekmény-sorozat több vármegyét is érint, ezért az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálta a bűnüldöző szervek munkáját. A detektívek több hónap alatt 73 sértett tanúvallomását vették fel, és a feltételezett elkövetőt is kihallgatták.

A makói nő elmondta, hogy ő egy külföldi oldalról tervezte megrendelni némileg alacsonyabb áron az általa hirdetett termékeket, amiknek végül sosem került a birtokába. A gyanúsított bankszámlájának ellenőrzése során több, mint 400, hasonló összegben beérkezett tranzakciót találtak, így a sértettek száma még nagyobb lehet.

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a makói nőt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását; üzletszerűen elkövetett csalás miatt kell felelnie.

(police.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink