100 ezer forintot kapnak a makói újszülöttek

Farkas Éva Erzsébet bejelentette, (a megígért 150 ezer helyett) 100 ezer forintot kapnak és ráfogta a járványra, hogy azért nem történt kifizetés eddig – pedig ez egyszerűen nem igaz.

,,A 2020. évben ez a juttatás a járványügyi helyzet miatt felfüggesztésre került”

– jelentette ki a polgármester mai tájékoztatójában. (Pedig valójában a makói költségvetés március eleji elfogadásakor a koronavírus és fertőzött még nem volt ismert Magyarországon. Sőt a város első embere júniusban ismerte be, hogy a járványügyi helyzet ,,tetőzte” a makói költségvetést).

Farkas Éva ezt követően ismertette: a körültekintő gazdálkodásnak köszönhetően, megvizsgálva a bevételeiket, azt a döntést hozta meg, hogy a 2019. október 14. és a 2020. november 30. között született gyerekek után 100 ezer forintos támogatást adnak. Ezt 2020. december 21-ig folyósítják.

Elárulta azt is, hogy 20%-os bérleti díj kedvezményt kapnak a piaci alapú díjat fizető üzletek. Ez 2021. február 28-ig érvényes azoknál, akiknek nincs díjhátraléka az önkormányzat felé.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink