100 ezer forintot kapnak a makói újszülöttek

Farkas Éva Erzsébet bejelentette, (a megígért 150 ezer helyett) 100 ezer forintot kapnak és ráfogta a járványra, hogy azért nem történt kifizetés eddig – pedig ez egyszerűen nem igaz.

,,A 2020. évben ez a juttatás a járványügyi helyzet miatt felfüggesztésre került”

– jelentette ki a polgármester mai tájékoztatójában. (Pedig valójában a makói költségvetés március eleji elfogadásakor a koronavírus és fertőzött még nem volt ismert Magyarországon. Sőt a város első embere júniusban ismerte be, hogy a járványügyi helyzet ,,tetőzte” a makói költségvetést).

Farkas Éva ezt követően ismertette: a körültekintő gazdálkodásnak köszönhetően, megvizsgálva a bevételeiket, azt a döntést hozta meg, hogy a 2019. október 14. és a 2020. november 30. között született gyerekek után 100 ezer forintos támogatást adnak. Ezt 2020. december 21-ig folyósítják.

Elárulta azt is, hogy 20%-os bérleti díj kedvezményt kapnak a piaci alapú díjat fizető üzletek. Ez 2021. február 28-ig érvényes azoknál, akiknek nincs díjhátraléka az önkormányzat felé.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Enyhül a kánikula a héten

Kánikulával kezdődik a hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot, hatásukra pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében már jellemzően 30 Celsius-fok alatt alakulnak a csúcsértékek, vasárnap néhol csak 20 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább olvasom »