102 millió forintból átalakíthatják a Korona emeletét is

Mint arról beszámoltunk, újra elköltözhet a Tourinform, méghozzá a Korona földszintjére. Az önkormányzat közbeszerzési eljárást indított az emelet ,,civil, kulturális és közöségi központként való fejlesztése” tárgyában is. Erről csak bizottsági ülésen tárgyaltak, a testület elé nem kerül.

Az átalakítás szintén a Területi Operatív Programból, azaz uniós pályázatból valósulna meg, a támogatása 100%-os és 102 millió forintról szól. A leírás szerint az emeleten egy 150 fő befogadására alkalmas, de két önálló teremmé alakítható teret hoznának létre. Az irodasor és a közlekedő falát lebontanák, új helyen épülne vizesblokk, raktár és ruhatár. Bővítenék az elektromos hálózatot, vakolnának és festenének is. Az utcára néző ablakokat felújítanák, a belső szárnyakat újra gyártanák.

Ajánlattételre a Magyar Zsalu 2006 Kft.-t (Röszke), az Albau-2001 Kft.-t (Hódmezővásárhely), az M-COLOR 2009 Kft.-t (Makó), az Építészmester Zrt.-t (Hódmezővásárhely) és a Maros Project Kft.-t (Makó) kérték fel.

A közbeszerzési eljárás a nyár folyamán egyszer már eredménytelen volt, az önkormányzat most újra meghirdette.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Bedrogozva verte agyon, majd gyújtotta fel kislányát egy aradi férfi

Mint arról beszámoltunk, egy gyermek részben megégett holttesttét október 31-én találta meg egy aradi temető közelében egy kutyát sétáltató férfi. Az aradi törvényszéki ügyészség megállapította, hogy kábítószer hatása alatt volt tettének elkövetésekor a 23 éves aradi férfi – számolt be róla az aradihirek.ro.

Tovább »

Hamarosan indul a tram-train próbaüzeme

A vasút-villamos a napokban sikeresen teljesítette a hatóság által előírt 50.000 km-es hibamentes tartampróbát. 2021. november 29-től utasforgalmi próbaüzemben elindul a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között – közölte a MÁV szombaton. Április 15-ig a tram-traint minden utas ingyenesen veheti igénybe.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Makóról Vásárhelyre viszik a súlyos covidos betegeket

Tekintettel arra, hogy COVID intenzív részleg jelenleg Hódmezővásárhelyen működik, így a makói telephelyünkön ellátott beteg állapotromlása esetén, amennyiben a beteg állapota potenciálisan intenzív terápiás ellátást igényel, úgy Hódmezővásárhelyre kerülnek átszállításra – olvasható a kórház honlapján a tájékoztatás, melyet Dr. Kallai Árpád főigazgató írt alá.

Tovább olvasom »