13 lakást alakítottak ki Algyőn fiatalok részére

Lezárult az „Esély otthon az algyői fiataloknak” c. pályázat. A projekt még 2018-ban indult és az elnyert támogatás összege 137,48 millió Ft volt.

A fejlesztés két fő célterületre irányult. Elsőként 13 lakást alakított ki az önkormányzat, min. 17 fő beköltözendő fiatal részére. Az eszközbeszerzés során a lakásokban rendelkezésre áll a kötelezően megvalósítandó felszereltség: gáztűzhely, mosógép, laptop, számítógép asztal, ágykeret matraccal, ruhás szekrény, mikrohullámú sütő, hűtőszekrény, műanyag szemetes. A lakásokat 2019-ben adták át, azóta folyamatosan vannak benne beköltöző fiatalok 2 évenkénti
cserével.

A második célterület a képzések, programok, rendezvények által a cél a fiatalok helyben tartása a településen. Elsősorban a munkaerőpiaci kompetenciák fejlesztésére volt fektetve a hangsúlyt, azonban a tervezett programelem megvalósulása a résztvevők életviteli kompetenciáinak fejlődésével is járt, így magánéletükre is pozitív hatással lett (pl. családi költségvetés tervezése, kommunikációs és személyközi kompetenciák fejlesztése). A résztvevőknek üzem-, illetve gyárlátogatásokat valósítottak meg, a programelem erre alapozva a célcsoport helyi gazdaságba való bekapcsolódását segítette.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Átvette díszpolgári címét Martonosi György

A múlt héten méltó körülmények között adták át Dr. Martonosi Györgynek a „Maroslele Díszpolgára” címet, valamint Gazdag Istvánnak a „Maroslele Községért” címet. Kitüntetésükről a képviselő-testület még szeptemberben döntött. Az elismeréseket a Lelei Napok keretein belül szerették volna átadni, de sajnos azon nem tudtak részt venni.

Tovább olvasom »