13 lakást alakítottak ki Algyőn fiatalok részére

Lezárult az „Esély otthon az algyői fiataloknak” c. pályázat. A projekt még 2018-ban indult és az elnyert támogatás összege 137,48 millió Ft volt.

A fejlesztés két fő célterületre irányult. Elsőként 13 lakást alakított ki az önkormányzat, min. 17 fő beköltözendő fiatal részére. Az eszközbeszerzés során a lakásokban rendelkezésre áll a kötelezően megvalósítandó felszereltség: gáztűzhely, mosógép, laptop, számítógép asztal, ágykeret matraccal, ruhás szekrény, mikrohullámú sütő, hűtőszekrény, műanyag szemetes. A lakásokat 2019-ben adták át, azóta folyamatosan vannak benne beköltöző fiatalok 2 évenkénti
cserével.

A második célterület a képzések, programok, rendezvények által a cél a fiatalok helyben tartása a településen. Elsősorban a munkaerőpiaci kompetenciák fejlesztésére volt fektetve a hangsúlyt, azonban a tervezett programelem megvalósulása a résztvevők életviteli kompetenciáinak fejlődésével is járt, így magánéletükre is pozitív hatással lett (pl. családi költségvetés tervezése, kommunikációs és személyközi kompetenciák fejlesztése). A résztvevőknek üzem-, illetve gyárlátogatásokat valósítottak meg, a programelem erre alapozva a célcsoport helyi gazdaságba való bekapcsolódását segítette.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »