146 fát vágtak ki a tram-train miatt, ezek pótlásán kívül az önkormányzat plusz 300-at kért

A Tram train beruházás kapcsán 146 db fa került kivágásra városunk közterületén. A fák pótlása (146 db) a nyomvonal mellett a beruházás végével megvalósul, viszont az önkormányzat a beruházótól a zöldfelületeink megtartása érdekében még 300 db fa beszerzését kérte. Ebből a 300 db fából érkezett meg március hónap végén 220 db konténeres, többször iskolázott facsemete – adta hírül a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

A fásítások többségében a belváros és a társasházas részek területeit érintik. Például a Tájház környékét, a Hódtó környékét, az Ipoly u. – Hóvirág utca sarkán lévő zöldfelület, a Futópálya környékét. Ugyanakkor alkalmunk nyílik a Petőfi utcai juharfasor egyöntetű fasorrá alakítására is. Április közepén a fasorból kivágásra kerülnek az alapfajták, amelyek a légkábelek miatt folyamatos egyoldalú nyesésnek vannak kitéve. Ezeknek az egyedeknek jelentős váz-ágaik elszáradtak, nagyobb széllökések által folyamatosan törnek, veszélyt jelentenek a környezetükre. A fák leváltása nem várhatott tovább, a hivatal kérvényezte és megkapta az eljáró hatóságtól a fák kivágására az engedélyt. A fasor ezáltal egységes gömbjuhar fasorrá válik, április végre.

Az önkormányzat által kért 300 fának köszönhetően lesz majd lehetőségünk a Pákozdy utcában (a Futó Mihály utcáig) védőfasor ültetése is, az ott élő lakosok tavaly azzal keresték meg hivatalunkat, hogy egy fasort szeretnének kérni, ami csökkentené a vonatközlekedés zajhatását. Ez az ősszel érkező fák ültetésével valósul majd meg – közölte a gyorshír szolgálat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Gyöngyösi: A Jobbik nem indul többet együtt a DK-val

Dobrev Klára egy virtigli baloldali alternatívát kínál Orbán Viktor kormányához képest, a Jobbik egy karakteresen jobbközép párt, nem is értem azt a felvetést, hogy csatlakozzunk a DK árnyékkormány kezdeményezéséhez – mondta Gyöngyösi Márton az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Élő fákat vágtak ki Gerizdesen

A Soproni utcában (is) élő fákat vágnak ki az utcán – tájékoztatta a Makói Csípőst egyik olvasónk. A kérdésére, miszerint a háztulajdonos tud-e róla azt válaszolták: nem tudják ki a gazda, de nekik van egy listájuk. Ez közterület és kivágják a fákat.

Tovább olvasom »