1,5 millió covidteszt porosodik egy raktárban

Miközben az emberekkel ,,nyakra-főre fizettetik ki” a majd 20 ezer forintos teszteket, addig majdnem 1,5 millió teszt van elzárva, kihasználatlanul – derült ki Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagjának pénteki sajtótájékoztatóján.

Kálmán tavaly közérdekű adatigénylést nyújtott be az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak (ÁEEK), amiben arról érdeklődött, hogy mennyi koronavírustesztet kaptak a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól és kinek, mennyit, hova osztottak ki belőle.

A válaszból az látszott, hogy csaknem 1,5 millió teszttel ,,nem tudnak elszámolni”, ezért beperelte az Országos Kórházi Főigazgatóságot. A per eredményeként kiderült, hogy az elszámolásból hiányzó tesztek egy raktárban porosodnak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink