16 évet kapott a férfi, aki éjszaka tört rá volt párja családjára Apátfalván

Tizenhat és fél évre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a 38 éves tótkomlósi férfit, aki ismerőseit, köztük egy gyereket próbált meg megölni álmában 2021 elején Apátfalván – adta hírül az MTI.

A férfit több, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletében és magánlaksértés bűntettében mondta bűnösnek a táblabíróság. Az ítélőtábla döntése alapján a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

A korábban többször büntetett, saját bevallása szerint húsz évig aktívan kábítószert fogyasztó férfi több alkalommal bántalmazta, illetve megfenyegette korábbi élettársát, emiatt távoltartást is elrendeltek vele szemben. A nő később anyaotthonba költözött.

A férfi 2021. január 20-án este megjelent a nő rokonainak apátfalvi otthonában, és kérte, hogy ott maradhasson éjszakára, de ennek a kérésnek a sértettek nem tettek eleget. A vádlott később visszament, betört a házba, majd

az alvó ismerősei ágyához lépett, felkiáltott, és egy konyhakéssel a gyermek felé szúrt.

A gyermek édesapja a kiabálásra felriadt. A szúrást sikerült kezével fölfognia, de a vádlott ezután többször megszúrta az édesapát, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Életét csak a rokonai nyújtotta elsősegély és az elvégzett műtétek mentették meg. Végül az édesanya kiabálására a másik szobában alvó rokon felébredt, akinek sikerült megfékeznie a férfit.

A vádlott az utolsó szó jogán is elismerte, hogy megszúrta korábbi élettársa fivérét, azt azonban következetesen tagadta, hogy a gyereket vagy az őt megfékező férfit is meg akarta ölni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »