178 millió forintos csalást derítettek fel a makói rendőrök

Hamis szállítóleveleket és számlákat állított ki egy négyfős társaság Hódmezővásárhelyen és Makón. A valótlan dokumentumokkal éveken át, több mint 178 millió forintot csaltak ki egy makói cégtől.

A megalapozott gyanú szerint a két 50 éves hódmezővásárhelyi és egy 41 éves makói férfi, valamint 26 éves szintén makói női társuk megállapodtak abban, hogy rendszeres haszonszerzés reményében az egyik helybeli nagyvállalkozást tévedésbe ejtik, hamis tartalmú szállítólevelek és számlák kiállításával, a valóságban meg nem történt áruszállítások kifizettetésével. Tevékenységüket 2014-től bűnszövetségben végezték, amivel a nyomozás eddigi adatai szerint több mint 178 millió forint kárt okoztak a makói cégnek.

A Makói Rendőrkapitányság nyomozói és járőrei 2021. augusztus 2-án – együttműködve a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályával és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának munkatársaival –  összehangolt akció keretében összesen 14 helyszínen végeztek kutatásokat Makón, Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Maroslelén. Az egy időben, különböző telephelyeken, magánlakásokban és könyvelő irodákban végrehajtott kutatások alkalmával a rendőrök nagy mennyiségű tárgyi bizonyítékot foglaltak le.

A Makói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a csoport tagjai ellen bűnszövetségben, üzletszerűen, jelentős kárt okozó csalás és 346 rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt indított eljárást. A két hódmezővásárhelyi férfit és a makói nőt gyanúsítotti kihallgatásuk után őrizetbe vették és az ügyészségen kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink