18 beteg van a makói covid-osztályon, a városban 97-en igazoltan fertőzöttek

Az összes fertőzött száma azonban ennél jóval több lehet – hívta fel a figyelmet hétfő esti tájékoztatójában Farkas Éva Erzsébet.

A polgármester által elmondott legfontosabb információkat pontokba szedtük:

  • Egyre nehezebben viseljük a bezártságot, mégis arra kér mindenkit, hogy úgy, ahogy eddig, tartsunk ki és tartsuk be a járványügyi szabályokat.
  • Ismertette az áprilisban várható országos rendelkezéseket – erről bővebben itt írtunk.
  • Óvodai felügyeletre 20%-os igény van jelenleg Makón. A legtöbben a Kassai utcában kérik.
  • A fiatalok nehezebben viselik Makón is, hogy ne találkozzanak, Farkas Éva azt kéri, kisebb közösségben sétáljanak és lehetőleg zöldövezeti területben.
  • 10 nappal ezelőtt 143 fő volt hatósági házi karanténban és 80 fertőzött személy Makón. Most 183 főre nőtt a számuk, közülük 97-en igazoltan fertőzöttek, de az összes fertőzött ennél 8-10-szer több lehet.
  • Április 1-3. között oltják a makói óvónőket és a személyzetet, akik kérték. A Búza utca bölcsődében 1 gyermek covidra utaló tüneteket mutatott, addig ezt a csoportot hazaküldték.
  • A kórházban megnövelték a covid-ágyak számát. Itt az alapkezeléseket végzik, a súlyosabb betegeket Hódmezővásárhelyre szállítják. Makón 18 beteg fekszik.
  • A jelenleg hatályos kormányzati intézkedésekről tájékoztatót juttatnak el a makói postaládákba. Benne lesz a háziorvosok elérhetősége és az oltásokkal kapcsolatos fontos információk is.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Soltész Rezső, magyar énekes, dalszerző, szövegíró, lapkiadó.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink